© CIDimport

Amerikaanse kleuters aan de iPad 2

Geplaatst: 14 april 2011 - 05:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:34

Redactie ID.nl

Een beetje moderne kleuter zit niet in een zandbak of speelt met kleurpotloden maar werkt op een iPad.

Een beetje moderne kleuter zit niet in een zandbak of speelt met kleurpotloden maar werkt op een iPad. The Auburn school in Maine is akkoord gegaan met een investering van $200.000 om 300 van hun kleuters uit te rusten met een iPad 2.

Voortaan leren de kleuters het alfabet en tellen met de iPad. De school had eerder ook al een voortrekkersrol door hun leerlingen als eerste de beschikking over computers te geven. Later werden de middelbare scholieren uitgerust met laptops.

De school kiest voor de iPad omdat de leerlingen dan meer betrokken raken bij de lesstof en beter hun aandacht erbij kunnen houden. Volgens de burgermeester van Maine leert een leerling niets als het verveeld uit het raam staart, hoe interessant en belangrijk de lesstof ook is.

In Nederland heeft de iPad zijn intrede ook al gedaan in het onderwijs. Zo is de brugklas van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam  voorzien van iPads waarop al hun lesboeken staan. In plaats van te zeulen met alle boeken en de boeken apart aan te schaffen of te huren, krijgen de leerlingen nu een aflopende licentie op de digitale boeken op hun iPad. Op dit moment worden de kosten voor de proef gezamenlijk gedragen door ouders, een boekhandel en de school.

[Via: Digitaltrends]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten