Amerikaanse kleuters aan de iPad 2 2013-11-04T16:35:40

Witte iPhone 4 deze maand uit, iPhone 5 in september

50 miljoen downloads van Google Maps app

Amerikaanse kleuters aan de iPad 2

Amerikaanse kleuters aan de iPad 2

Een beetje moderne kleuter zit niet in een zandbak of speelt met kleurpotloden maar werkt op een iPad.

Een beetje moderne kleuter zit niet in een zandbak of speelt met kleurpotloden maar werkt op een iPad. The Auburn school in Maine is akkoord gegaan met een investering van $200.000 om 300 van hun kleuters uit te rusten met een iPad 2.

Voortaan leren de kleuters het alfabet en tellen met de iPad. De school had eerder ook al een voortrekkersrol door hun leerlingen als eerste de beschikking over computers te geven. Later werden de middelbare scholieren uitgerust met laptops.

De school kiest voor de iPad omdat de leerlingen dan meer betrokken raken bij de lesstof en beter hun aandacht erbij kunnen houden. Volgens de burgermeester van Maine leert een leerling niets als het verveeld uit het raam staart, hoe interessant en belangrijk de lesstof ook is.

In Nederland heeft de iPad zijn intrede ook al gedaan in het onderwijs. Zo is de brugklas van het Erasmiaans Gymnasium in RotterdamĀ  voorzien van iPads waarop al hun lesboeken staan. In plaats van te zeulen met alle boeken en de boeken apart aan te schaffen of te huren, krijgen de leerlingen nu een aflopende licentie op de digitale boeken op hun iPad. Op dit moment worden de kosten voor de proef gezamenlijk gedragen door ouders, een boekhandel en de school.

[Via: Digitaltrends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord