Amerikaanse president nu ook op Facebook

© CIDimport

Amerikaanse president nu ook op Facebook

Geplaatst: 10 november 2015 - 09:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:18

Redactie ID.nl

Barack Obama heeft eindelijk zijn eigen Facebook-pagina. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. De Amerikaanse president heeft ook nog maar sinds een half jaar een Twitter-account.

Obama trapt zijn Facebook-carrière af met een boodschap over klimaatsverandering. Hij hoopt dat discussies rond dergelijke politieke onderwerpen op Facebook makkelijker loskomen. Dat lijkt alvast te lukken, want zijn eerste video is al meer dan 28 duizend keer gedeeld.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg verwelkomt Obama persoonlijk op zijn sociale netwerk. Binnen een dag had de president van Amerika al 620 duizend volgers op Facebook.

Privé

Daarnaast heeft de president belangrijke momenten uit zijn leven op Facebook vastgelegd, zoals de dag waarop hij president van Amerika werd. Ook foto's uit zijn jeugd en van zijn huwelijksdag zijn op Obama's pagina te vinden.

Mocht je Obama al langer op Facebook hebben: dat kan kloppen. De pagina die al bestond, wordt echter niet door Obama zelf onderhouden maar door zijn personeel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten