Amerikaanse presidentskandidaten mogen publiceren in Google zoekresultaten

© CIDimport

Amerikaanse presidentskandidaten mogen publiceren in Google zoekresultaten

Geplaatst: 8 maart 2016 - 14:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:26

Redactie ID.nl

Google wil prominenten personen en bedrijven de mogelijkheid geven om direct berichten te plaatsten in de zoekresultaten. De berichten worden naast de gewone zoekresultaten weergeven en kunnen vanaf Google gedeeld worden naar social media.

De test beperkt zich nu nog tot de presidentskandidaten in Amerika, waar de voorverkiezingen voor het presidentsschap op dit moment bezig zijn. Vanuit een speciale app kunnen de kandidaten berichten plaatsen op Google. De berichten worden zichtbaar voor mensen die op de naam van de kandidaten zoeken.

Amerikaanse presidentskandidaten mogen publiceren in Google zoekresultaten-16211844

© CIDimport

Google Search

Wanneer de functie voor andere personen en organisaties beschikbaar wordt is nog onduidelijk, maar je kunt je via de website van Google Search opgeven om geselecteerd te worden voor een volgende testronde.

Google zoekresultaten

De zoekresultaten van Google hebben in de afgelopen jaren al meerdere uitbreidingen gehad. Zo is er bij de zoekresultaten van veel bedrijven en bekende personen een Wikipedia-overzicht te zien en hebben de Amerikaanse zoekpagina’s ook een Twitter- en Facebook-feed geïntegreerd.

Amerikaanse presidentskandidaten mogen publiceren in Google zoekresultaten-16211846

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten