© CIDimport

Amsterdam start proef met sms-alarm

Geplaatst: 17 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Vlak voor het weekend heeft burge-meester Job Cohen inwoners van Amsterdam opgeroepen om mee te doen met de proef cell broadcast burger-alarmering. Cell broadcast is een relatief nieuwe techniek waarbij het mogelijk is om informatie te sturen naar mobiele telefoons in een bepaald gebied.

Amsterdam start proef met sms-alarm

Vlak voor het weekend heeft burge-meester Job Cohen inwoners van Amsterdam opgeroepen om mee te doen met de proef cell broadcast burger-alarmering. Cell broadcast is een relatief nieuwe techniek waarbij het mogelijk is om informatie te sturen naar mobiele telefoons in een bepaald gebied. Ook als het mobiele netwerk overbelast is of de stroom is uitgevallen, blijft cell broadcast letterlijk in de lucht. Of de proef in Amsterdam een succes wordt, hangt onder meer af of veel mensen aan het experiment meedoen. Alleen dan kan de overheid beoordelen of cell broadcast een goed informatiemiddel bij rampen is. Om mee te kunnen doen, moeten deelnemers hun mobiele telefoon eenmalig instellen op het juiste kanaal. De enige kosten voor deelnemers aan de proef zijn het verzenden van antwoord-sms’jes. Afhankelijk van het abonnement van de deelnemers kost deelname aan de proef minimaal € 0,65 en maximaal € 2,60. In de proef wordt onderzocht of cell broadcast technisch haalbaar is en of de berichten duidelijk en effectief zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de TU Delft.

Amsterdammer en geïnteresseerd? Aanmelden kunt u hier - mits u voldoet aan een aantal voorwaarden. U moet ouder zijn dan 16 jaar, zowel overdag als ’s avonds grotendeels in Amsterdam zijn én bellen via KPN, Telfort of Vodafone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten