Amsterdammers van 0-100 jaar in video van 150 seconden

© CIDimport

Amsterdammers van 0-100 jaar in video van 150 seconden

Geplaatst: 31 augustus 2012 - 10:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:01

Redactie ID.nl

Jeroen Wolf heeft voor zijn project mensen op straat in Amsterdam naar hun leeftijd gevraagd en dit op video vastgelegd. Hij wilde een groep van 100 mensen portretteren in de leeftijd van 0-100. In het filmpje getiteld '100’ komen de deelnemers in 150 seconden voorbij waarbij iedereen zijn of haar leeftijd noemt. Bij elkaar opgeteld hebben alle deelnemers 5050 jaar geleefd.

Jeroen Wolf van Imagine video productions sprak mensen op straat aan of ze mee wilden doen met zijn project. Tieners zijn waarschijnlijk door sociale media wel gewend om ‘zichzelf te delen’ met de rest wereld want die zeiden vaak al ja voordat filmmaker Jeroen Wolf precies had verteld waarvoor het was. Een ander verhaal was het met de extremen in de leeftijdscategorieën. Ouders waren terughoudend om hun kind te laten filmen en de aller oudsten waren niet op straat te vinden. Daarvoor moest Jeroen Wolf de bejaardentehuizen in. Vooral iemand van 99 jaar vinden was problematisch en op het moment dat Jeroen iemand vond, weigerde zij voor de camera haar leeftijd te zeggen! Na vier maanden wist de filmmaker dan toch zijn 'collectie personen' compleet te krijgen, inclusief iemand van 99, met als resultaat een fascinerend filmpje over ouder worden:

'100' (5050 years in 150 seconds) from Filmersblog on Vimeo.

Voor wie nog verder terug wilt gaan dan 0 is er altijd nog deze timelapse video van 9 maanden zwangerschap die in maart behoorlijk wat views wist te creëren op You Tube.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten