Android 13 beschikbaar als openbare bèta 2022-04-29T09:11:27

Jong geleerd met Dierenvriendjes Touch Tablet van VTech

Review: Netgear Nighthawk RAXE11000

Android 13 beschikbaar als openbare bèta

Android 13 beschikbaar als openbare bèta Bron: Google

De bètaversie van Android 13 is niet meer alleen voor ontwikkelaars. Google maakt de software namelijk toegankelijk voor normale gebruikers.

Helaas is het niet zo dat iedereen aan de slag kan gaan met de openbare bèta van Android 13. Vooralsnog is het zo dat alleen mensen met een moderne Pixel-smartphone ermee aan de slag kunnen. De rest moet dus nog even wachten.

Waarschijnlijk duurt dat wachten niet lang. Volgende maand organiseert Google namelijk een conferentie voor ontwikkelaars, waar het bedrijf de plannen uit de doeken doet voor Android 13. Dan komen we mogelijk te weten wanneer de bèta voor andere mensen uitkomt.

Android 13 brengt interessante functies

Omdat Android 13 al enige tijd als ontwikkelaarsversie te downloaden is, weten we ook al wat over enkele functies die gaan verschijnen. Zo krijgt het systeem ondersteuning ingebakken voor bluetooth low energy-audio, komt er een nieuwe fotokiezer (waarmee je instelt dat bepaalde apps niet alle foto’s kunnen zien), nieuwe appiconen en een nieuwe permissie (waarmee je mogelijk minder notificatiespam krijgt).

Wanneer je nu als Pixel-eigenaar de update voor Android 13 downloadt, dan merk je wellicht dat de bèta voornamelijk nog in het teken staat van ontwikkelaars. Dat is niet vreemd, aangezien de meest recente ontwikkelaarsversie dus als basis voor de openbare variant gebruikt is.

Voor meer informatie bekijk je de website van Google.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord