Android 4 eerder dan verwacht? 2013-11-04T16:27:19

IBM-pc viert 30e verjaardag

Apple zet universum naar eigen hand

Android 4 eerder dan verwacht?

Android 4 eerder dan verwacht?

Naar verluidt heeft Google haast met het uitbrengen van Android 4 en zou de zoekgigant het besturingsysteem uit willen brengen nog voor de iPhone 5 op de markt komt. Zo zouden mensen van wie het contract afloopt, niet in de verleiding komen om over te stappen naar Apple.

Android 4, ook bekend onder de codenaam Ice Cream Sandwich, moet de twee losstaande versies voor de mobiele telefoon (2.x Gingerbread) en de versie voor de tablet (3.x Honeycomb) samenvoegen zodat er weer één Android-versie is die op beide platformen werkt. Oorspronkelijk stond de lancering gepland voor het einde van het jaar maar als Google echt de iPhone 5 voor wil zijn dan zullen ze waarschijnlijk niet later dan oktober met Android 4 moeten komen.Het is daarmee waarschijnlijk ook eerder dan de Windows Phone 7 line up van Nokia. De Samsung Nexus Prime zou volgens de geruchten wel eens het eerste toestel kunnen worden die de nieuwe Android-versie krijgt en die zou ook in oktober moeten verschijnen.

De eerste screenshots van Android 4:

Android 4 screens

Android 4


Ontwikkelaars kunnen met de komst van Android 4 nu applicaties geschikt maken voor de verschillende afmetingen van de schermen van een mobiele telefoon en een tablet zodat het er op beide platformen strak uitziet. Naast nieuwe functies zoals gezichtsherkenning, is er ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van het gebruik van hardware zoals de multicore processoren. Android 4 zou hierdoor bijna twee keer zo snel moeten kunnen presteren op multicore systemen als Honeycomb.

Compatibiliteit


Ice Cream Sandwich is compatibel met bestaande hardware zodat alle apparaten die geschikt zijn voor Android 2.3 of hoger ook Android 4 moeten kunnen draaien.

 

Zie hier een presentatie van Android Ice Cream Sandwich:


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord