Android 4.3 klaar voor Google Glass en Smartwatch

© CIDimport

Android 4.3 klaar voor Google Glass en Smartwatch

Geplaatst: 3 juli 2013 - 07:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:41

Redactie ID.nl

Eind vorige week  dook er een testversie op van Android 4.3 voor de Samsung Galaxy S4. Google heeft nog geen verdere aankondigingen gedaan over deze versie. De nieuwe mogelijkheden lijken  vooral gericht op ondersteuning van Google Glass en smartwatches.

De testversie van Android 4.3 kwam uit voor de Samsung Galaxy S4 maar niet voor het exemplaar die we hier in Nederland en België hebben maar een speciale Google-editie die vorige week in de VS in de verkoop ging. Hardwarematig gelijk maar de Google-versie draait op een standaardversie van Android.


Bluetooth LE

Veel veranderingen biedt Android 4.3 op het eerste gezicht niet, Androidworld schrijft over kleine veranderingen op het gebied van WiFi en de toevoeging van Bluetooth LE (Low Energy). De grote veranderingen zullen vermoedelijk vooral onder de motorkap zitten. We schreven al eerder over Android 5 dat veel veranderingen zal kennen om het OS soepeler te laten draaien.

Notificatie-geschiedenis

De verandering die wel in het oog springt is het notificatiescherm waar de notificaties van verschillende apps worden verzameld. Dingen als downloads op de achtergrond en  binnenkomende mail vind je hier allemaal terug. In Android 4.3 vind je een complete notificatie-geschiedenis en het lijkt erop dat apps elkaars notificaties kunnen lezen (indien je ze daar toestemming toe geeft). In de testversie konden alleen de systeemapps de notificaties van elkaar lezen.

Android 4.3 klaar voor Google Glass en Smartwatch-16253417

© CIDimport

Android 4.3 voor Google smartwatch

De toepassing van het lezen van elkaars notificaties zal zich vooral lenen voor apparaten als Google Glass en smartwatches die op deze manier eenvoudig kunnen aangeven dat je een nieuwe mail hebt. Daarbij komt ook de andere verandering van pas die we al noemden: Bluetooth LE. Deze zuinigere versie van Bluetooth is ideaal voor het communiceren met een smartwatch zoals de Pebble en Google Glass. Dat deze veranderingen al worden doorgevoerd in Android 4.3 zou kunnen wijzen op een aanstaande lancering van een Googles eigen smartwatch.

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten