© CIDimport

Android 4.3 vernieuwingen

Geplaatst: 25 juli 2013 - 06:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:34

Redactie ID.nl

Android 4.3 werd gisteren door Google aangekondigd. De nieuwe update van het besturingssysteem is geen grote stap voorwaarts maar biedt toch interessante nieuwe functies en verbeteringen. Wij zetten er een aantal op een rij.

Restricted profiles

De meest opvallende vernieuwing voor tabletgebruikers is de ondersteuning van wat Google 'restricted profiles' noemt. Hiermee is het mogelijk om bepaalde gebruikers beperkte toegang te verlenen tot apps of delen van apps.  Meer over de beperkte profielen lees je in dit nieuwsbericht.

Bluetooth Low Energy

Zoals we al schreven op basis van de geruchten, beschikt Android 4.3 over een nieuwe Bluetooth-connectie (Bluetooth Smart of Bluetooth Low Energy) die een weinig energie verbruikt en vooral tot zijn recht zal komen in smartwatches, hartslagmeters en andere kleine mobiele apparaatjes waaronder uiteraard Google Glass. Android 4.3 beschikt ook over de nieuwste versie van AVRCP voor het streamen van audio via bluettooth.

T9-dialer en verbeterde camera-app

De camera-app is vernieuwd en maakt het eenvoudiger de camera met 1 hand te bedienen. De telefoon-app ondersteunt nu ook T9 zodat het mogelijk wordt om in de bel-applicatie een naam op te geven in plaats van een telefoonnummer. Iets dat bij de softwarelaag van HTC en Samsung bijvoorbeeld al gemeengoed is.

Wifi als GPS

Ook nieuw is het feit dat de wifi-chip aan kan blijven staan om ervoor te zorgen dat de gps minder wordt gebruikt. Wifi kan ook gebruikt worden om de lokatie te bepalen en is veel energiezuiniger dan gps. In deze toestand zoekt de chip dan niet naar netwerken om verbinding te maken maar om de locatie te bepalen. Dit moet de accuduur dus flink ten goede komen.

Boter bij de Android

Project butter moet er voor zorgen dat Android 'gesmeerd' loopt (als boter) en in Android 4.3 zijn hier ook weer nieuwe stappen in gezet. Zo worden processorkernen beter benut en draait alles weer wat soepeler.

Beschikbaarheid Android 4.3

Android 4.3 is al voor de Nexus 7 (de nieuwe en oude), Nexus 4, Galaxy Nexus en Nexus 10 te downloaden. Fabrikanten als Samsung en HTC moeten deze versie eerst geschikt maken voor hun toestellen (door de eigen laagjes die ze toevoegen). In de praktijk houdt dat vaak in dat die gebruikers lang op een update moeten wachten. 

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten