Android 5.0 Lollipop voor Samsung Galaxy S5 nu via wifi te downloaden

© CIDimport

Android 5.0 Lollipop voor Samsung Galaxy S5 nu via wifi te downloaden

Geplaatst: 29 januari 2015 - 10:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:29

Redactie ID.nl

Samsung is begonnen met het versturen van Android Lollipop-updates naar de Samsung Galaxy S5. Het was al mogelijk die in Nederland te downloaden via Samsung Kies, maar nu kan de nieuwste versie van Android ook 'over the air' worden gedownload. Dat betekent dat je Lollipop kunt binnenhalen via wifi, zonder je smartphone aan je pc te hangen.

Samsung is al een tijdje bezig om de update uit te rollen voor Galaxy S5-bezitters. Daarbij werden eerst toestellen van Vodafone en T-Mobile geupgrade, maar nu komt Lollipop naar alle toestellen - ook die zonder provider, bijvoorbeeld wanneer je het toestel los hebt gekocht.

Veel ruimte

Je komt bij de update via Instellingen -> Systeem -> Toestel-info -> Systeemupdates. Om Lollipop te downloaden via het internet moet je minimaal 3 gigabyte aan vrije ruimte op je toestel hebben. Nadat de update is binnengehaald en geinstalleerd, gebruikt Lollipop 919 MB van je geheugen. Heb je die ruimte niet, dan kun je het beste update via je pc, door Samsung Kies te gebruiken.

Zorg er trouwens ook voor dat je met wifi verbonden bent, en niet met 3G, want je bent anders zo door je databundel heen!

Nieuwste Android

Android Lollipop is de laatste versie van het besturingssysteem van Google en de opvolger van 4.4 Kitkat. Lollipop heeft een heel ander uiterlijk dan de voorgaande versies van Android, en biedt daarnaast een flink aantal nieuwe functies zoals een slim vergrendelscherm en betere beveiliging.

Samsung rolt de update langzaam uit onder gebruikers. Kun je Lollipop dus nog niet downloaden, wacht dan gewoon even een dag af.

 


Je kunt de Samsung Galaxy S5 hier direct goedkoop bestellen.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten