Android 5.0.2-update voor Galaxy Note Pro doodt draadloze Logitech-toetsenborden

© CIDimport

Android 5.0.2-update voor Galaxy Note Pro doodt draadloze Logitech-toetsenborden

Geplaatst: 10 juli 2015 - 11:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:15

Redactie ID.nl

Veel Samsung Galaxy Note Pro-eigenaren zijn voor een onaangename verrassing komen te staan nadat ze hun tablets hebben geüpdatet naar Android Lollipop. Bluetooth toetsenborden- en muizen van Logitech doen het spontaan niet meer.

Samsung rolde de Lollipop-update voor de tablet enkele dagen geleden uit. Na het installeren ervan, merkten Note Pro-gebruikers op dat de bluetooth-apparatuur van Logitech niet meer werkte.

De tablets herkennen de verbonden toetsenborden en muizen wel, maar zijn verder niet meer te gebruiken. Het probleem is wijdverspreid, zo blijkt onder meer uit reacties op Android Central, XDA-Developers en het forum van Logitech zelf.

Pro Keyboard Case

Eén van de getroffen bluetooth-toetsenborden is de Pro Keyboard Case, een van de weinige beschermhoezen-annex-toetsenborden die speciaal is ontworpen voor de grote Samsung Galaxy Note Pro 12.2. Gebruikers lopen echter tegen dezelfde problemen aan met de kleinere Note Pro 10.1.

De klantenservice van Logitech raadt aan om de tablet naar de fabrieksinstellingen terug te zetten, maar bij veel gebruikers die dat probeerden werkte dat niet. Enkel de persoonlijke instellingen worden dan gewist, terwijl Android 5.0.2 op het apparaat blijft staan. De update terugdraaien gaat niet zomaar en zou daarbij alle data van het apparaat verwijderen - een rigoureuze 'oplossing.'

Verdere navraag bij Logitech en Samsung heeft nog geen reactie opgeleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten