Android-apps worden transparanter over dataverzameling 2017-12-04T10:12:26

Star Wars-editie OnePlus 5T onthuld

Hoe stel je NL-Alert in op je smartphone?

Android-apps worden transparanter over dataverzameling

Android-apps worden transparanter over dataverzameling

Bij veel apps is niet precies duidelijk welke gegevens er tijdens het gebruik van je worden verzameld. Google gaat daar binnenkort beter voor waarschuwen.

Dat maakt het Safe Browsing-team bekend op de Google Security-blog. Van apps wordt verwacht dat ze straks transparanter zijn op gebied van data-verzameling. Wanneer er bijvoorbeeld telefoonnummers, mailadressen of IMEI-nummers (per toestel uniek) worden ingezien, moet je daar straks expliciet toestemming voor kunnen geven.

Privacybeleid

Ook moeten app-ontwikkelaars een duidelijk privacybeleid binnen hun applicaties aanbieden, en inzichtelijk maken waarvoor de verzamelde gegevens precies worden gebruikt. Men heeft nu twee maanden de tijd om apps daarop aan te passen. Bij applicaties die daarna niet aan de nieuwe regels voldoen, wordt een waarschuwing getoond in het Play Protect-menu van de Play Store.

Door die waarschuwing wordt voor Android-gebruikers duidelijker welke apps stiekem meer gegevens verzamelen dan ze denken. Vervolgens kunnen ze er eerder voor kiezen om die apps van hun toestel te verwijderen. Google wil de melding zelfs tonen op sites waarop de apps worden aangeboden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord