Android en Bitcoin doelwit cybercriminelen 2013-11-22T09:47:10

Nederlanders minder mobiel?

Doctor Who als spel in Google Doodle

Android en Bitcoin doelwit cybercriminelen

Android en Bitcoin doelwit cybercriminelen

De hoeveelheid malware voor Android blijft explosief stijgen, zegt beveiliger McAfee. Daarnaast ziet het bedrijf ook dat de virtuele munteenheid Bitcoin zich mag verheugen in een groeiende interesse van de digitale misdaad.

In het derde kwartaal van dit jaar zijn bijna 700.000 nieuwe malware-varianten voor Android ontdekt; dit is 30% meer dan in het kwartaal ervoor. Zorgwekkend is dat er ook een compleet nieuwe mobiele malware-familie is ontdekt, genaamd Exploit/MasterKey.A, waarmee de digitale validatie van apps op het Android-platform omzeild wordt. Ook is er een nieuwe klasse van Android-malware ontdekt die na installatie extra malware downloadt op de achtergrond, zonder dat de gebruiker dit doorheeft.
Cybercriminelen storten zich ook en masse op virtuele valuta, zowel voor  het witwassen als voor illegale transacties. Niet vreemd, omdat deze transacties volledig anoniem kunnen worden uitgevoerd, aldus McAfee (http://www.mcafee.nl). Ook storten cybercriminelen zich op de ontwikkeling van Bitcoin-mining malware om systemen te infecteren. De systemen kunnen zo worden ingezet voor het ‘minen’ van Bitcoins, om Bitcoins te produceren voor commerciële transacties.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord