'Android-horloges straks aan iPhone te koppelen'

© CIDimport

'Android-horloges straks aan iPhone te koppelen'

Geplaatst: 13 april 2015 - 08:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:49

Redactie ID.nl

Google is van plan om Android Wear uit te brengen voor iOS. Vermoedelijk bewijs daarvan komt via techsite The Verge, die op een foto laat zien hoe Apple's FaceTime-notificaties binnenkomen op een LG G Watch R.

Smartwatches met Android Wear werken door middel van een smartphone-app, die verbinding maakt met het horloge. De vraag is niet of Android Wear aan een iPhone gekoppeld kan worden - dat kan gewoon, zo wisten we al langer. Onzeker is echter of Apple een Android Wear-app wel toe zou laten in de App Store, zeker nu de Apple Watch op het punt staat te lanceren.

Eerder nog liet een woordvoerder van Google wel weten dat er wordt gekeken naar Android Wear voor iOS, omdat het platform daarmee meer gebruikers zou kunnen krijgen. Maar in een reactie op de foto's van The Verge zegt het bedrijf geen commentaar te willen leveren.

Android Wear in App Store

Apple laat het ondertussen niet toe dat apps in de App Store de naam dragen van een concurrerend platform. Dat zou een reden kunnen zijn om Android Wear uit de appwinkel te weren.

Binnenkort komt er een update uit voor Android Wear, die ondersteuning voor wifi biedt en je smartwatches laat aansturen met gebaren. De Apple Watch lanceert op 24 april, maar nog niet in Nederland. Het horloge is alleen aan een iPhone te koppelen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten