Android-malware stijgt 472% 2013-11-04T16:20:00

Nokia Lumia 800 nu te koop

CheapTickets.nl bagatelliseert lek

Android-malware stijgt 472%

Android-malware stijgt 472%

Volgens onderzoek van Juniper stijgt de hoeveelheid Android-malware explosief. De laatste 4 maanden is het volgens dat onderzoek met maar liefst 472% gestegen en vooral de laatste twee maanden stijgt het sterk. Meer dan de helft van de malware betreft spyware.

Juniper legt de schuld niet zozeer bij een lek besturingssysteem, maar bij de vrijheid die ontwikkelaars van Google krijgen bij het ontwikkelen van apps. Ook wordt het Google en de telefoonfabrikanten aangerekend dat ze niet snel genoeg met updates komen voor veel toestellen. Die zou er volgens Juniper toe hebben geleid dat nu 90% van de telefoons een oudere versie van het Android-besturingssysteem draait. Dit zorgt er ook voor dat malware nog misbruik kunnen maken van lekken die in nieuwere versies al gedicht zijn.

[Via: Juniper]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord