Android-meldingen komen naar je Windows 10-pc

© CIDimport

Android-meldingen komen naar je Windows 10-pc

Geplaatst: 1 april 2016 - 07:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:15

Redactie ID.nl

Microsoft wil computers en smartphones beter met elkaar samen laten werken. Daarom is het binnenkort dan ook mogelijk om meldingen van je Android-toestel te ontvangen op je Windows 10-pc.

Gemiste oproepen, ontvangen mailtjes en andere meldingen van je mobieltje zijn straks te vinden in het actiecentrum van Windows 10, zodra je de twee apparaten met elkaar koppelt. 

De notificaties worden gesynchroniseerd via de cloud van Microsoft. Lees je er eentje op je Android-toestel, dan krijg je 'm niet nogmaals te zien in Windows 10. Op die manier ben je niet constant met dubbele meldingen in de weer.

Ook met Lumia, niet met iPhone

Overigens kun je van dezelfde functie genieten als je een Windows 10 Mobile-smartphone hebt (zoals een Lumia), maar het werkt niet in combinatie met iOS-apparaten. Ook moet je zowel op je smartphone als je pc Cortana hebben geactiveerd.

Het nieuwe actiecentrum met ondersteuning voor mobiele meldingen maakt deel uit van een grote update voor Windows 10, die in de zomer lanceert. Hier lees je er nog veel meer over.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten