Android O maakt snellere updates mogelijk

© CIDimport

Android O maakt snellere updates mogelijk

Geplaatst: 15 mei 2017 - 07:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:30

Redactie ID.nl

Android-gebruikers moeten vaak lang wachten op updates, maar met Android O komt daar in theorie eindelijk verandering in. Google presenteert Project Treble.

Leg Android-telefoons van verschillende merken naast elkaar en je merkt dat de besturingssystemen ervan niet precies hetzelfde zijn. Iedere fabrikant heeft zijn eigen 'schil' over Google's kale Android heengelegd, wat zich bijvoorbeeld uit in speciale effecten en apps die standaard geïnstalleerd staan.

Zodra Google een update voor Android uitbrengt, moeten smartphone-bouwers eerst testen of die extra functies naderhand nog steeds goed functioneren. Het gevolg: vaak duurt het maanden voordat updates bij de gebruiker aankomen, tenzij ze een telefoon van Google zelf hebben. In de tussentijd zijn ze mogelijk kwetsbaar voor de nieuwste cyber-dreigingen.

Project Treble

Met Project Treble koppelt Google in feite het kale besturingsysteem los van de schil. Daardoor hebben updates aan Android geen impact meer op de code die smartphone-fabrikanten zelf hebben toegevoegd. En doordat ze dus niet meer de compatibiliteit hoeven te controleren, kunnen de updates sneller uitrollen naar de eindgebruiker.

De opvolger van Android 7.0 komt later dit jaar uit. Lees hier wat er nog meer nieuw is in Android O.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten