Android Pie pas op 10% smartphones 2019-05-09T10:28:15

Objectherkenning met Google Lens

Excel: afbeeldingen in grafieken

Android Pie pas op 10% smartphones

Android Pie pas op 10% smartphones Bron: Source: Google

Afgelopen augustus jaar werd Android 9 vrijgegeven, beter bekend als Android Pie. Inmiddels zijn we 9 maanden verder en heeft Google nieuwe cijfers bekendgemaakt van het aantal smartphones waarop het draait. Dat valt best wel tegen: met 10,4% is deze versie nog lang niet zo veelgebruikt al veel eerdere versies.

… en dan hebben we het over echt eerdere versies. Zo draait Android 5.1 Lollipop op 11,5% van alle Android-devices. We hebben het over een Android-versie die inmiddels dik 4 jaar oud is – met alle beveiligingsrisico’s van dien. Ook Android 6.0 (Marshmellow) is met 16,9% veel gebruikt. Opvolger Nougat (uit 2016) draait op 19,2% van alle devices, terwijl de adaptatie van de verschillende versies van Oreo (8.0 en 8.1) gezamenlijk inmiddels op 28,3% ligt. 

Zelfs antieke versies populairder

Wat de 10,4% van Pie misschien nog wel treuriger maakt, zijn de cijfers van de echt oude Android-versies (van meer dan 5 jaar oud). Tel je alle devices die draaien op KitKat, Jelly Bean, Ice Cream Sandwich en Gingerbread bij elkaar op, dan kom je namelijk uit op 10,7%. Inderdaad: Meer dan Android Pie.

Aan wie ligt het?

Anders dan bij de iPhone, waarvoor updates door Apple worden verspreid, zijn gebruikers met een Android-smartphone afhankelijk van de fabrikant van hun toestel. En die zijn niet allemaal even snel met uitrollen – of ze bieden na een paar jaar helemaal geen updates meer aan. Weet je niet zeker of jouw toestel nog Android 9.0 kan krijgen? Op internet vind je een uitgebreide lijst met ondersteunde modellen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord