Android sms-malware te voorkomen door updates

© CIDimport

Android sms-malware te voorkomen door updates

Geplaatst: 27 juni 2013 - 06:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:43

Redactie ID.nl

De dreiging van sms-malware zou grotendeels geëlimineerd kunnen worden wanneer fabrikanten en telecomaanbieders hun toestellen regelmatig zouden updaten. De nieuwste versie van Android  houdt 77% malware tegen maar staat op maar 4% van alle Android-toestellen geïnstalleerd. Dit blijkt uit onderzoek van netwerkgigant Juniper.

De verscheidenheid aan Android-versies speelt criminelen in de kaart. Indien iedereen van de nieuwste versie gebruik zou maken dan zou 77% van de Android-malware automatisch worden tegengehouden. Juniper doelt dan op het blokkeren van mobiele malware die sms-berichten naar dure premium-nummers probeert te sturen. Android 4.2 heeft daar ingebouwde bescherming tegen. Gebruikers ontvangen een waarschuwing wanneer er een premium sms-bericht wordt verstuurd of ontvangen.

Late updates door fabrikanten

Android malware stijgt nog steeds gestaag. Van maart 2012 t/m maart 2013 steef het aantal kwaadaardige apps met 614% t.o.v. 2011. 92% van alle kwaadaardige apps is geschreven voor het Android-platform. Het is dus van belang dat gebruikers over de nieuwste Android-versie beschikken die doorgaans betere bescherming biedt tegen malware. Android 4.2  is al door Google uitgebracht maar veel gebruikers zijn afhankelijk van een update via hun fabrikant of telecomprovider en dat duur in de regel erg lang.  Niet alle toestellen zijn geschikt voor de nieuwste Android-versie maar zelfs de nieuwste toestellen worden zeer traag van een update voorzien. De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft daarover zelfs een klacht ingediend bij de Federal Trade Commission.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten