Android-telefoon nu ook op afstand te vergrendelen

© CIDimport

Android-telefoon nu ook op afstand te vergrendelen

Geplaatst: 25 september 2013 - 07:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:13

Redactie ID.nl

Net als bij concurrent Apple is het nu ook mogelijk om Android-smartphones via het internet op te sporen als deze zijn gestolen. Google heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd aan zijn dienst Android Device Manager. Gebruikers kunnen hun telefoon op afstand geluid laten maken, het geheugen van het toestel wissen en het apparaat vergrendelen. 

Het was al sinds augustus mogelijk om met de dienst de locatie van een verdwenen Android-telefoon te bepalen. Nu kunnen gebruikers het toestel ook daadwerkelijk benaderen, vergelijkbaar met Apple’s ‘Vind mijn iPhone/iPad’-applicatie. Wie zijn telefoon niet meer kan vinden en vermoedt dat deze gestolen is, kan via zijn computer inloggen in de Android Device Manager om het apparaat op te sporen. Hiervoor moet de telefoon wel minimaal gebruik maken van Android 2.2. De gebruiker heeft bovendien een Google-account nodig. 

Verkeerde handen

Als bij het opsporen van de smartphone blijkt dat deze in verkeerde handen is gevallen, dan kan de rechtmatige eigenaar het toestel via de Device Manager volledig wissen. Als de eigenaar twijfelt of het toestel echt is gestolen, is het ook mogelijk om het scherm op afstand te vergrendelen. Derden hebben hierdoor geen toegang meer tot de gegevens op de telefoon, maar deze worden niet gewist.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten