Android Wear krijgt nieuwe naam

© CIDimport

Android Wear krijgt nieuwe naam

Geplaatst: 12 maart 2018 - 07:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:07

Redactie ID.nl

Google lijkt een nieuwe naam te overwegen voor zijn smartwatch-besturingssysteem Android Wear. Mogelijk gaat dit straks door het leven als Wear OS.

Update 16-03: Google bevestigt dat de nieuwe naam van Android Wear inderdaad WearOS is, vooral om verwarring onder iPhone-bezitters te voorkomen.

Origineel bericht: De nieuwe naam werd gespot door een Reddit-gebruiker die een betaversie op zijn horloge installeerde. Naast een andere naamgeving is het logo ook al op de schop gegaan. Dat heeft momenteel nog de vorm van een horloge, maar in het nieuwe logo wordt duidelijk een W afgebeeld. De kleuren komen overeen met andere Google-diensten, zoals de Google Assistent.

Af van Android

Vermoedelijk wil Google af van de Android-naam omdat Android Wear-horloges ook aan iPhones te koppelen zijn, hoewel de functies dan wat beperkter zijn. Zo zijn smartwatches niet te koppelen aan de standaard berichten-app van iOS. Overigens lijkt de nieuwe naam ook erg op het besturingssysteem van de Apple Watch: watchOS.

Wellicht treedt de naamsverandering in zodra Android P lanceert. Maar gezien nog niets officieel onthuld is, blijft dat voorlopig gissen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten