Angry Birds Friends voor Android en iOS op komst

© CIDimport

Angry Birds Friends voor Android en iOS op komst

Geplaatst: 4 april 2013 - 07:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:12

Redactie ID.nl

Angry Birds is enorm populair dat weet inmiddels iedereen maar misschien minder bekend is dat een van de populairste Angry Birds-spelletjes Angry Birds Friends is. Angry Birds Friends is nu nog enkel op Facebook te spelen maar ontwikkelaar Rovio heeft plannen om het ook naar Android en iOS te brengen.

Angry Birds Friends voor Facebook heeft maar liefst 15 miljoen gebruikers. Rovio laat nu weten dit spel ook naar Android en iOS halen waarbij de integratie met Facebook blijft bestaan. Door het spelen van het spel kun je op Facebook bijvoorbeeld beloningen verdienen, spelelementen delen, scores tonen en toernooien spelen. Straks kun je dus ook via je mobieltje Facebook-vrienden uitdagen voor een potje Angry Birds Friends.

Angry Birds Friends voor Android en iOS op komst-16257909

© CIDimport

Angry Birds goed voor 1,7 miljard downloads

We zijn kennelijk nog steeds niet Angry Birds-moe want Rovio wist zijn winst in 2012 (152,2 miljoen euro) te verdubbelen ten opzichte van 2011 (75,6 miljoen euro). 45% komt van merchandise en er komt nu ook een tekenfilmserie en film (2016) aan. In totaal zijn er nu 1,7 miljard Angry Birds games gedownload. 

De trailer van Angry Birds Facebook-app versie


Beschikbaarheid Angry Birds Friends

Rovio heeft nog geen datum genoemd wanneer we Angry Birds Friends op Android en iOS mogen verwachten, we moeten het met ‘soon’ doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten