Angry Birds interactieve kerstverlichting

© CIDimport

Angry Birds interactieve kerstverlichting

Geplaatst: 20 december 2011 - 08:52

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie ID.nl

Dat Amerikanen gek zijn op over the top kerstverlichting is bekend, dat ze gek zijn op Angry Birds ook, waar dat toe kan leiden zie je in onderstaande video van de indrukwekkende (buiten)kerstverlichting in Angry Birds-thema. En het is nog speelbaar ook.

Angry Birds interactieve kerstverlichting

We hebben dit jaar al veel dingen voorbij zien komen van Angry Birds, van kookboeken, galajurk, kostuums tot een heus themapark, zelfs robotten spelen het. We kijken dus niet bepaald meer op van kerstverlichting in een Angry Birds-thema. Opvallend is wel dat deze kerstverlichting speelbaar is met een speciale katapult-controller. De controller bevat drie knoppen waarmee je op de varkens schiet. Welke knop je indrukt en voor hoe lang, bepaalt de richting en de hoogte van het schot. De controller is niet wireless maar heeft een snoer dat lang genoeg is om vanuit de auto te kunnen spelen.


Don’t try this at home

Waarschijnlijk steekt jouw kerstverlichting er nogal schril bij af maar troost je met de gedachte dat de man in kwestie, Ric Turner,  een special effects specialist is geweest bij Disney dus we hebben met een professional te maken. Het geheel wordt aangedreven door twee computers en bestaat uit meer dan 20.000 lichtjes. De muziek en audio wordt uitgezonden op 99.1FM-kanaal zodat bezoekers daarop af kunnen stemmen en de buren niet horendol worden van de herhaaldelijke geluidjes van vliegende Angry Birds. Hoewel Amerikanen bekend staan als grote stroomverbruikers kost een spelletje Angry Birds naar verluidt 1 dollarcent aan elektriciteit.

Guitar Hero

Turner had in 2009 ook al een ander spel als thema gebruikt: Guitar Hero en ook dat was interactief zoals in onderstaande video te zien is.

Klassieker uit 2005

Deze indrukwekkende lichtshows  doen ook meteen weer denken aan de YouTube-klassieker uit 2005 dat een hit op YouTube werd met inmiddels bijna een miljoen views.  

[Via: DigitalTrends]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten