Anonymous plant aanval op Facebook

© CIDimport

Anonymous plant aanval op Facebook

Geplaatst: 24 januari 2012 - 08:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:32

Redactie ID.nl

Het volgende slachtoffer van een aanval door Anonymous is Facebook, en wel op 28 januari. Als we het filmpje dat vertegenwoordigers van de hackerorganisatie hebben geplaatst op YouTube  mogen geloven.

“Er is een online oorlog gestart tussen Anonymous, het volk en de regering van de Verenigde Staten” zegt het filmpje. Oorzaak: SOPA, PIPA en andere bedreigingen van de internetrechten.

De acties van Anonymous begonnen vorige week met aanvallen van CBS.com, Warner Brothers- en FBI-sites.

Om Facebook plat te krijgen roept de spreker in het filmpje alle Amerikanen op die de bedoeling van Anonymous begrijpen en ondersteunen op om mee te doen in het online protest. De aanval op Facebook moet gecoördineerd worden om op een specifiek tijdstip de servers plat te krijgen. Dit tijdstip is 12 uur op 28 januari. De tijdzone wordt echter niet genoemd.

Facebook is een van de grootste websites ter wereld en gebruikt duizenden servers verspreid over de wereld. In de video geeft Anonymous al aan dat het aanvallen van een dergelijke grote site lastig is.

Update: Anonymous ontkent dat de video van hun is: "#OpBlackOut - FaceBook, YouTube, Twitter, and Tumblr are not going to be DDoSed. Why would we kill our way to communicate? #Anonymous" Toch heeft dit  

al vaker videos van Anonymous geplaatst.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten