App ‘Battery Life Repair’ fraudeert en wordt verwijderd uit Google Play Store

© CIDimport

App ‘Battery Life Repair’ fraudeert en wordt verwijderd uit Google Play Store

Geplaatst: 22 januari 2015 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:32

Redactie ID.nl

Google heeft een app verwijderd uit de Play Store die helemaal niets bleek te doen. De app ‘Battery Life Repair’ zou je telefoonbatterij sneller moeten maken, maar blijkt gewoon een dummy te zijn. De app, met een prijskaartje van 2,69 euro, werd door een half tot 1 miljoen mensen gedownload.

Dat ‘Battery Life Repair’ meer een ‘Nothing Life Repair’ bleek te zijn is bekendgemaakt door Android Police. De app beweert dat het de datacellen analyseert om te kijken welke niet goed meer presteren en vervolgens zou de app deze opnieuw activeren. Op de website van Android Police is te zien dat de app in een bepaald geval zelfs beweert de accusnelheid met maar liefst 28% te verhogen. Buiten het feit dat de app meer dan 1 miljoen keer is gedownload, zijn de recensies ook nog eens bijzonder hoog. De app haalt 4,5 ster na meer dan 180,000 beoordelingen.
 

Opspraak

Het is niet de eerste keer dat de Google Play Store in opspraak komt met een frauduleuze app. Eerder kwam de ‘Virus Shield’-app in opspraak toen deze ook niet deed wat het beloofde. Deze virusscanner beloofde je te beschermen tegen spyware, maar deed allesbehalve dat. Het toonde een groen vinkje na een scan, en daar betaalden mensen geld voor. Google betaalde alle gebruikers van 'Virus Shield' uiteindelijk terug. Of dat nu ook gaat gebeuren is nog onbekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten