App waarschuwt voor seks met familielid

© CIDimport

App waarschuwt voor seks met familielid

Geplaatst: 19 april 2013 - 06:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:07

Redactie ID.nl

Drie studenten in IJsland hebben een app ontwikkeld waarmee je snel kunt nagaan of iemand die je in de kroeg ontmoet, een direct familielid is. In IJsland is die kans namelijk aanzienlijk.

De 320.000 inwoners die IJsland telt, zouden allemaal afstammen van één familie (93% procent van de bevolking is geboren in IJsland). Grote kans dus dat wanneer je iemand in de kroeg ontmoet, die op de een of andere wijze familie van je is. IJsland heeft een database waar de complete stamboom van de 720.000 mensen, die ooit werden geboren op IJsland, is na te pluizen.


Bumpen

Maar al sta je in de kroeg en de vonk spat over dan kun je vanaf nu veel sneller checken in hoeverre de andere persoon familie van je is. Met de IslendingaApp  kun je ‘bumpen’ (telefoons tegen elkaar houden) met de telefoon van de ander waarna er door de app in de database wordt gecheckt in hoeverre hij/zij familie van je is.  'Bump the app before you bump in bed' is dan ook de slogan.

Alleen voor IJslanders

De app is alleen te gebruiken met een IJslands burger service nummer aangezien de app connectie maakt met het stamboomregister dat enkel toegankelijk is voor IJslanders. Hierdoor kan de app dus ook nagaan hoe jij je met de ander verhoudt in het stamboomregister.  Is het een familielid die dicht bij je staat (niet alleen fysiek in de kroeg dus) dan gaat er een alarm-belletje af. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten