App waarschuwt voor seks met familielid 2013-11-04T15:39:45

Google One Today app geeft aan goede doelen

KLM-storing maakt inchecken onmogelijk

App waarschuwt voor seks met familielid

App waarschuwt voor seks met familielid

Drie studenten in IJsland hebben een app ontwikkeld waarmee je snel kunt nagaan of iemand die je in de kroeg ontmoet, een direct familielid is. In IJsland is die kans namelijk aanzienlijk.

De 320.000 inwoners die IJsland telt, zouden allemaal afstammen van één familie (93% procent van de bevolking is geboren in IJsland). Grote kans dus dat wanneer je iemand in de kroeg ontmoet, die op de een of andere wijze familie van je is. IJsland heeft een database waar de complete stamboom van de 720.000 mensen, die ooit werden geboren op IJsland, is na te pluizen.


Bumpen

Maar al sta je in de kroeg en de vonk spat over dan kun je vanaf nu veel sneller checken in hoeverre de andere persoon familie van je is. Met de IslendingaApp  kun je ‘bumpen’ (telefoons tegen elkaar houden) met de telefoon van de ander waarna er door de app in de database wordt gecheckt in hoeverre hij/zij familie van je is.  'Bump the app before you bump in bed' is dan ook de slogan.

Alleen voor IJslanders

De app is alleen te gebruiken met een IJslands burger service nummer aangezien de app connectie maakt met het stamboomregister dat enkel toegankelijk is voor IJslanders. Hierdoor kan de app dus ook nagaan hoe jij je met de ander verhoudt in het stamboomregister.  Is het een familielid die dicht bij je staat (niet alleen fysiek in de kroeg dus) dan gaat er een alarm-belletje af. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord