Appconomie genomineerd voor woord van het jaar

© CIDimport

Appconomie genomineerd voor woord van het jaar

Geplaatst: 27 november 2012 - 13:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:20

Redactie ID.nl

Vanaf vandaag kan er gestemd worden op het Van Dale Woord van het Jaar 2012. Van Dale nomineerde tien nieuwe woorden uit 2012 die strijden om de titel.

Vanaf vandaag kan er gestemd worden op het Van Dale Woord van het Jaar 2012. Van Dale nomineerde tien nieuwe woorden uit 2012 die strijden om de titel. Ook kun je kiezen uit vijf categorieën met elk vijf woorden.

Nederlanders hebben een maand de tijd gehad om hun favoriete nieuwe woord van 2012 in te sturen voor de Woord van het Jaar verkiezing. Nu zijn er 10 woorden uit de inzendingen genomineerd door Van Dale die kans maken Woord van het Jaar te worden. Tot en met 17 december kan er gestemd worden op je favoriete woord(en) op www.woordvanhetjaar.nl. Op die site vind je tevens de betekenis van de nieuwe woorden.

Tussen de 10 genomineerde woorden zitten twee it-gerelateerde woorden. Het woord ‘facebookmoord’ is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest, na de moord op Winsie Hau. Het woord omschrijft een moord dat is beraamd en afgesproken via Facebook. Het woord ‘appconomie’ betreft een onderdeel van de economie dat wordt bepaald door de ontwikkeling en exploitatie van apps.

De woorden ‘whappen’(berichten sturen via WhatsApp), ‘trollen’ (berichten plaatsen op fora om woede uit te lokken) en ‘angrybirden’ (het spel Angry Birds spelen) zijn populaire nieuwe woorden onder de categorie jongerentaal. Ook de woorden ‘facebookrellen’ onder lifestyle en ‘gangnamstijl’ onder sport/amusement zijn populair onder het Nederlands publiek.

De 10 genomineerde woorden zijn:

appconomie

bangalijst

facebookmoord

grexit

inbrekersrisico

mamaporno

nivelleringsfeestje

project X-feest

religiestress

voetbalvrouwing

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten