Apple $625 miljoen boete wegens patentschending

© CIDimport

Apple $625 miljoen boete wegens patentschending

Geplaatst: 5 oktober 2010 - 11:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:43

Redactie ID.nl

Een jury heeft Mirror Worlds grotendeels in het gelijk gesteld in de rechtszaak die het in 2008 tegen Apple aanspande om patentschending.

Een jury heeft Mirror Worlds grotendeels in het gelijk gesteld in de rechtszaak die het in 2008 tegen Apple aanspande om patentschending. De jury vond dat er drie patenten werden geschonden en dat er sprake was van opzet.

David Gelernter, een professor in computerwetenschappen aan Yale en oprichter van Mirror Worlds, hoorde de jury eisen dat Apple $208,5 miljoen moet betalen voor elk van de patenten waar Apple inbreuk op heeft gemaakt.

Een van de patenten handelt om Cover Flow, een belangrijke functie van Apple computers, mobiele apparaten dat het mogelijk maakt om door album hoesjes, foto's en andere bestanden te scrollen. De andere patenten hebben betrekking op ‘Spotlight' (een zoekfunctie) en ‘TimeMachine' (een back-up functie).

De juryuitspraak moet nog formeel door de rechter worden bevestigd. Apple maakte bezwaar en wil uitstel omdat er nog wat lopende zaken zijn met betrekking tot twee van de patenten. Mocht Apple inderdaad de volle mep moeten betalen voor de drie patentschendingen dan is het een van de hoogste bedragen die is toegekend in een patentzaak in de V.S..


[Via The New York Times]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten