Apple aan de haal met app van gebruiker

© CIDimport

Apple aan de haal met app van gebruiker

Geplaatst: 9 juni 2011 - 11:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:11

Redactie ID.nl

Apple heeft vorig jaar een app van Greg Hughes officieel afgewezen, maar nu blijkt dat Apple de app geïmplementeerd heeft in iOS 5.

Greg Hughes bedacht en maakte vorig jaar de app ‘Wi-Fi Sync’ om draadloos je iPhone te kunnen synchroniseren met iTunes. Apple heeft vorig jaar de app niet toegelaten tot de officiële App Store, omdat er zorgen waren over hoe veilig de app was. Hughes heeft vervolgens de app op de Cydia store gezet en is één van de meest verkochte apps voor gekraakte iPhones.

Beter goed gejat…
Afgelopen maandag maakte Apple een aantal functies van het nieuwe iOS 5 bekend, daar bleek ook dezelfde functie om draadloos te verbinden met iTunes tussen te zitten. Daar blijft het niet bij, de naam is exact hetzelfde en het logo is duidelijk afgeleid van het originele logo.

Apple aan de haal met app van gebruiker-16564788

© CIDimport

Hughes logo          Apple logo

“Natuurlijk was ik erg verbaasd. Ik verkoop mijn app met die naam en dat logo al bijna een jaar. Apple wist dat, aangezien ik het vorig jaar zelf naar ze heb gestuurd”, aldus Hughes.

Pot verwijt de ketel
Apple is zelf erg strikt wat betreft het beschermen van merknamen en patenten. Onlangs werd Amazon nog aangeklaagd, omdat ze hun app store ‘AppStore’ hadden genoemd. De naam zou teveel lijken op de App Store van Apple. Microsoft is ook al in een rechtszaak verwikkeld met Apple omdat het vindt dat ‘app’ een te generiek woord is om een patent op te claimen. Een recente uitspraak van Steve Jobs: “Maak je eigen originele technologie, steel de onze niet.” lijkt in het geval van de Wi-Fi Sync app in ieder geval niet voor Apple zelf op te gaan.

[Via: The register]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten