Apple blokkeert verouderde Flash in Safari 2016-06-22T14:30:39

Komen berichtjes laat aan? Kijk eens naar Doze

Goedkoopste Kindle e-reader krijgt upgrade

Apple blokkeert verouderde Flash in Safari

Apple blokkeert verouderde Flash in Safari

Apple gaat OS X-gebruikers beter beschermen tegen de gevaren van verouderde Flash-versies, door de plugin in Safari te blokkeren en ze door te verwijzen naar Adobe's downloadpagina.

Gaten in Flash worden dikwijls door cybercriminelen misbruikt. Adobe brengt in deze gevallen updates uit voor de plugin, maar die zijn gemakkelijk over het hoofd te zien. Veel gebruikers blijven daardoor op lekke versies hangen.

Merkt Safari op dat er een nieuwere versie van Flash bestaat dan op het systeem aanwezig is, dan wordt de Flash Player geblokkeerd en komt er een pop-up in beeld met de nodige extra informatie en vervolgstappen.

Eerste stap

Apple neemt zodoende alvast een voorzetje op een drastischere maatregel die doorgevoerd wordt zodra macOS later dit jaar gelanceerd wordt. Vanaf dat moment wordt de Flash Player namelijk altijd geblokkeerd, ongeacht welke versie geïnstalleerd staat.

Gebruikers kunnen er in dat geval overigens nog wel voor kiezen om de plugin toe te staan, want veel websites vereisen de Flash Player nu eenmaal nog. Apple volgt daarin onder meer Chrome en Firefox op. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord