Apple blokkeert verouderde Flash in Safari

© CIDimport

Apple blokkeert verouderde Flash in Safari

Geplaatst: 22 juni 2016 - 10:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:40

Redactie ID.nl

Apple gaat OS X-gebruikers beter beschermen tegen de gevaren van verouderde Flash-versies, door de plugin in Safari te blokkeren en ze door te verwijzen naar Adobe's downloadpagina.

Gaten in Flash worden dikwijls door cybercriminelen misbruikt. Adobe brengt in deze gevallen updates uit voor de plugin, maar die zijn gemakkelijk over het hoofd te zien. Veel gebruikers blijven daardoor op lekke versies hangen.

Merkt Safari op dat er een nieuwere versie van Flash bestaat dan op het systeem aanwezig is, dan wordt de Flash Player geblokkeerd en komt er een pop-up in beeld met de nodige extra informatie en vervolgstappen.

Eerste stap

Apple neemt zodoende alvast een voorzetje op een drastischere maatregel die doorgevoerd wordt zodra macOS later dit jaar gelanceerd wordt. Vanaf dat moment wordt de Flash Player namelijk altijd geblokkeerd, ongeacht welke versie geïnstalleerd staat.

Gebruikers kunnen er in dat geval overigens nog wel voor kiezen om de plugin toe te staan, want veel websites vereisen de Flash Player nu eenmaal nog. Apple volgt daarin onder meer Chrome en Firefox op. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten