'Apple brengt dit jaar geen nieuwe iPad Mini uit'

© CIDimport

'Apple brengt dit jaar geen nieuwe iPad Mini uit'

Geplaatst: 17 augustus 2018 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:27

Redactie ID.nl

De laatste iPad Mini (4de generatie) dateert alweer uit 2015, maar een eventuele opvolger lijkt nog ver weg. Anonieme bronnen stellen dat Apple niet werkt aan een nieuwe iPad Mini. Er zouden op een evenement volgende maand wel nieuwe iPhone's en grotere iPad's worden aangekondigd.

Dat schrijft de doorgaans betrouwbare website Digitimes. Apple zou 'geen verdere plannen hebben' met de iPad Mini-serie, die een paar jaar geleden jaarlijks vernieuwd werd met een 7,9 inch iPad. In 2015 kwam de vierde generatie uit, daarna bleef het stil. De iPad Mini 4 is nog steeds te koop en blijft volgens Digitimes in de winkels liggen, samen met de onlangs uitgebrachte 9,7 iPad (2018). 

Nieuwe iPad Pro-tablets

Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple rond 12 september een evenement houdt om nieuwe producten aan te kondigen, al zijn er nog geen uitnodigingen verstuurd. Volgens Digitimes presenteert de fabrikant op het evenement twee nieuwe iPad Pro's met schermen van 11 en 12,9 inch en dunne schermranden. Beide modellen krijgen volgens bronnen een usb-c-poort en een snellaadfunctie. De tablets zouden later dit jaar uitkomen voor nog onbekende prijzen. 

Drie iPhone's op komst

Geruchten over drie iPhone's dit najaar doen al langer de ronde en worden ook genoemd door Digitimes. De website claimt op basis van anonieme bronnen dat Apple volgende maand twee iPhone's met een oled-scherm presenteert met schermgroottes van 5,8 en 6,5 inch. Het derde model krijgt naar verluidt een 6,1 inch lcd-beeldscherm en zou de meest voordelige iPhone van de drie worden. Prijzen zijn nog onduidelijk. 

Een 'betaalbare' Macbook

Tenslotte zou Apple ook met een nieuwe Macbook komen, een 'betaalbaar' model dat rond de 1200 dollar gaat kosten. Het scherm zou 13 inch meten en de laptop krijgt volgens de bronnen een verbeterde Intel Kaby Lake-processor gebaseerd op de 14nm-architectuur. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten