Apple brengt iOS 8.4 met Apple Music uit

© CIDimport

Apple brengt iOS 8.4 met Apple Music uit

Geplaatst: 1 juli 2015 - 07:28

Aangepast: 17 november 2022 - 08:34

Redactie ID.nl

Apple heeft iOS 8.4 uitgebracht, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem voor iPhones en iPads. De belangrijkste toevoeging is Apple Music, de muziekdienst waarmee Apple de concurrentie met Spotify aan wil gaan.

iOS 8.4 is sinds dinsdagavond te downloaden. Dat kan zowel via het menu van de iPhone, door naar 'Instellingen -> Algemeen -> Software-update' te gaan. Daar kun je de software-update binnenhalen.

iTunes

Het is ook mogelijk iOS 8.4 te downloaden door je iPhone of iPad (of iPod Touch) aan iTunes te koppelen. Het programma ziet dan direct dat er een update voor het besturingssysteem binnen is.

Let overigens goed op dat je een backup maakt van je iOS-apparaat. Als het goed is, gaat er niets mis tijdens het updaten, maar je weet het maar nooit.

Apple Music

De grootste verandering in iOS 8.4 is de toevoeging van Apple Music, de muziekstreamingdienst van Apple zelf. Voor 10 euro per maand kun je daarmee onbeperkt luisteren naar muziek. Apple Music heeft zo'n 30 miljoenen nummers in de database staan.

We zetten eerder al de verschillen tussen Apple Music en Spotify onder elkaar, zodat je kunt zien welke dienst voor jou het meest geschikt is.

Radio

Een belangrijke functie van Apple Music is de radiozender Beats One, een internetstation dat wereldwijd 24 uur per dag muziek uitzendt.

'Effective power'-bug opgelost

iOS 8.4 heef overigens nog een paar kleine vernieuwingen, maar die draaien vooral om stabiliteit van het besturingssysteem. Daarnaast is het makkelijker om audioboeken te ordenen via de iBooks-app, en heeft Apple een notoire sms-bug verholpen, waarmee het mogelijk was een iPhone van een afstandje te laten crashen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten