Apple brengt iOS 9.1 uit met verbeterde Live Foto's

© CIDimport

Apple brengt iOS 9.1 uit met verbeterde Live Foto's

Geplaatst: 22 oktober 2015 - 05:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:29

Redactie ID.nl

Apple heeft iOS 9.1 officieel uitgebracht. Er zitten weinig écht grotere veranderingen in het besturingssysteem, al zitten er nieuwe emoji's in het toetsenbord en zijn er wat aanpassingen in het Live Foto's-gedeelte van de foto-app.

Apple brengt het besturingssysteem over-the-air uit, wat betekent dat je het kunt downloaden via je instellingen-menu. Ook is het mogelijk iOS 9.1 via iTunes binnen te halen op een pc of Mac.

Live-foto's

De meest prominente verandering in iOS 9.1 is een aanpassing aan Live Foto's, de functie in de Foto's-app waarmee standaard-foto's worden opgenomen als een bewegend gifje. Nu stopt de camera met opnemen wanneer de telefoon naar beneden wordt gehaald, en wanneer de gebruiker dus ophoudt met 'filmen'.

Live Foto's is een functie die alleen in de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus zit. We waren daar erg over te spreken, zoals je kunt lezen in onze uitgebreide review.

Nieuwe emoji

iOS 9.1 heeft ook een flink aantal nieuwe emoji's die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld chat-apps, maar er worden vooral ook een hoop bugs opgelost. Het besturingssysteem is te downloaden voor alle mobiele apparaten vanaf de iPhone 4s en de iPad 2.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten