Apple brengt update uit voor 'trage' MacBook Pro's door hitte

© CIDimport

Apple brengt update uit voor 'trage' MacBook Pro's door hitte

Geplaatst: 25 juli 2018 - 06:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:34

Redactie ID.nl

Apple heeft een update uitgebracht voor bepaalde MacBook Pro-modellen, die trager reageerden zodra ze te warm werden. Het betreft dan specifiek de nieuwste MacBook Pro's, die vorige week zijn aangekondigd.

De nieuwste MacBook Pro's zijn uit te rusten met een i9-processor van Intel. De duurste, maar tevens de snelste optie. Althans, op papier. Want al snel doken er

van kopers die juist merkten dat hun systeem tráger reageerde dan hun voorgaande i7-model. Inmiddels blijkt dat dit te maken heeft met een hitteprobleem.

Zodra MacBook Pro's met een i9-processor te warm worden, schakelt de kloksnelheid een tandje terug om de cpu niet teveel te overbelasten. Dit gebeurt over het algemeen zodra de notebooks zwaar onder op de proef worden gesteld, bijvoorbeeld tijdens het monteren van 4K-video. 

macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update

Apple spreekt van een software-fout, die gelukkig te verhelpen is zonder dat je daarvoor je MacBook Pro moet terugsturen. Het enige wat je hoeft te doen, is de 'Supplemental Update' voor macOS te downloaden. Dit kun je doen in het Over deze Mac-menu, of anders door de update hier handmatig te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten