Apple en Nokia beginnen patentrechtensoap 2013-11-04T17:06:18

Verse download: Mill7 Basis

Lezen: de beste kerstkaartensites

Apple en Nokia beginnen patentrechtensoap

Apple en Nokia beginnen patentrechtensoap

Was het onlangs Nokia die Apple aanklaagde wegens schending van 10 van zijn patenten. Nu komt Apple terug met een claim over 13 patenten in de richting van Nokia. Het gaat hier niet zozeer over het aantal patenten maar vooral over de hoeveelheid geld die hiervoor geclaimd wordt.

Was het onlangs Nokia die Apple aanklaagde wegens schending van 10 van zijn patenten. Nu komt Apple terug met een claim over 13 patenten in de richting van Nokia.

Het gaat hier niet zozeer over het aantal patenten maar vooral over de hoeveelheid geld die hiervoor geclaimd wordt. Of eigenlijk meer: hoeveel geld zijn beide bedrijven bereid om aan advocaten te besteden, voordat ze onderling, waarschijnlijk buiten de rechtszaal, tot een schikking komen. Voor die tijd moet er worden uitgezocht, onder welke rechten, over welke patenten, men echt niet uitkomt.

De Nokia-patenten gaan vooral over technologie op laag niveau zoals over de kwaliteit en de encryptie van verbindingen, terwijl de Apple patenten vooral over het gebruik van touchschermbediening zullen gaan. Beide bedrijven ontkennen patenten te schenden en beschuldigen elkaar van het verspillen van kostbare tijd van de rechtbank. Voordat hier weer een schikking is getroffen, zullen er in 2010 over en weer nog wel wat onderhoudende toneelstukjes worden opgevoerd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord