Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen

© CIDimport

Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen

Geplaatst: 29 december 2010 - 09:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:13

Redactie ID.nl

Niet alle voorspellingen voor het komende jaar zijn even positief. Zo voorspelt internetbeveiliger McAfee niet veel goeds voor 2011.

Niet alle voorspellingen voor het komende jaar zijn even positief. Zo voorspelt internetbeveiliger McAfee niet veel goeds voor 2011. Zo zullen mobiele apparaten inclusief die van Apple en de sociale media veel belangstelling van de cybercriminelen ondervinden.

De populariteit van de mobiele apparaten net als de sociale media sites zijn de cybervandalen niet ontgaan. McAfee labs voorspelt dan ook dat de boeven hun aandacht daar steeds meer op zullen vestigen. De populariteit van de iPhone en de iPad in combinatie met het gebrek aan veiligheidsbesef van de gebruikers vormen volgens McAffee een risico voor het uitlekken van data zowel als identiteitsinformatie.

Apple botnets en Trojaanse paarden gericht op Apple-toepassingen zullen dan ook aan de orde van de dag zijn. Hetzelfde geldt voor Apple tv en andere internet-tv-platformen zoals die voor Google TV. De gebruikers van deze apparaten zijn zich niet bewust van de risico's en daar maken de cybercriminelen gebruik van.

Ook Facebook gebruikers en gebruikers van andere van geolocatie voorziene toepassingen zullen erg op hun privacygevoelige informatie moeten passen. Met name de verkorte url's die veel in sociale media gebruikt worden, vormen een potentieel risico waarvan de gevolgen nog niet te overizien zijn. Al met al niet echt een voorspelling om naar uit te kijken, denken wij...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten