Apple gaat defecte iPhone 6S-accu's gratis vervangen 2016-11-21T10:01:49

Gebruik Skype zonder account of installatie

Paint 3D vervangt oude Paint in Windows 10

Apple gaat defecte iPhone 6S-accu's gratis vervangen

Accu valt uit maar is niet leeg

Apple gaat defecte iPhone 6S-accu's gratis vervangen

Apple start een reparatieprogramma voor iPhone 6S-gebruikers die problemen met hun accu ondervinden. In sommige gevallen valt die spontaan uit terwijl er nog genoeg stroom is.

Volgens Apple gaat het om een kleine groep iPhone 6S-exemplaren (review) die in september of oktober 2015 gefabriceerd zijn. Op deze pagina van de Apple-website staat dat de fabrikant de defecte iPhone's kan herkennen aan het serienummer, maar zelf kun je dat vooralsnog niet doen. Apple geeft namelijk niet aan welke series getroffen zijn en zegt dat gebruikers die accu-problemen ondervinden naar een Apple Store moeten gaan. Daar wordt de accu kosteloos vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Defecte accu iPhone 6S

Het accuprobleem van de iPhone 6S zorgt ervoor dat de smartphone plotseling uitvalt terwijl de accu nog niet leeg is. Wanneer je de iPhone herstart, heeft hij vaak nog tussen de tien en veertig procent stroom. Apple noemt geen reden voor het de defecte accu, maar zegt dat hij veilig is en niet kan exploderen. Een belangrijke noot, zeker na de brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7.

Wil je je iPhone 6S laten repareren door Apple, zet hem dan vooraf terug naar de fabrieksinstellingen. Apple raadt dat ook aan en zo weet je zeker dat niemand bij jouw gegevens als foto's en app-data kan. Vergeet niet een back-up te maken!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord