Apple-gebruiker wil luxere hotelkamer dan pc-gebruiker

© CIDimport

Apple-gebruiker wil luxere hotelkamer dan pc-gebruiker

Geplaatst: 29 juni 2012 - 06:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:26

Redactie ID.nl

Hotelwebsite Orbitz schotelt zijn Apple-bezoekers duurdere hotels voor dan zijn pc-gebruikers. Volgens Orbitz zijn Apple-gebruikers meer gesteld op luxe en zijn ze ook bereid daar meer voor te betalen.

Het gaat dus niet om het duurder verkopen van een hotelkamer aan Mac-gebruikers, iedereen betaalt dezelfde prijs maar Mac-gebruikers krijgen gewoonweg duurdere opties voorgeschoteld. Orbitz ontdekte dat Apple-gebruikers tot 30% meer bereid zijn te betalen voor een luxere kamer.


Gemengde reacties op internet

Op internet werd er gemengd gereageerd op de actie van Orbitz. Het nieuws werd al snel een trending topic op Twitter. Sommige mensen vonden het een briljante marketingstrategie maar anderen maakten zich zorgen om de netneutraliteit en privacy van de gebruiker. Je kunt jezelf natuurlijk ook afvragen of het niet een selffulfilling prophecy wordt wanneer je een bepaalde groep continue duurdere opties voorschoteld, is de kans misschien ook groter dat die groep overgaat tot het boeken van een duurdere kamer.

Apple-gebruiker big spender

Het verschil tussen wat pc-gebruikers en mac-gebruikers te zien krijgen is niet op de hele site doorgevoerd. Andere variabelen zoals locatie en boekingsverleden hebben een grotere invloed op de zoekresultaten. Uit onderzoek van Forrester Research and Shop bleek dat mensen met een tablet ook grotere bestellingen doen dan gebruikers op een laptop of desktop. En aangezien het overgrote deel van de tablets een iPad is, gaat de vlieger daar ook op. Volgens Forrester is het gemiddelde inkomen van een volwassen (Amerikaanse) Mac-gebruiker ook hoger: $98,560 tegenover $74,452 voor een pc-gebruiker.

[Via: Wallstreet Journal]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten