Apple grootste smartphone-fabrikant 2011 2013-11-04T16:25:52

PowerDVD Mobile voor Android tablets

Top Tien Google-trucs

Apple grootste smartphone-fabrikant 2011

Apple grootste smartphone-fabrikant 2011

Volgens Digitimes zal Apple nog voor het einde van het jaar Nokia inhalen op het gebied van smartphones. Naar verwachting zal Apple 86,4 miljoen iPhones produceren dit jaar, een stijging van 82% ten opzichte van 2010.

Wereldwijd zullen er 462 miljoen smartphones worden verkocht, een stijging van 60% ten opzichte van 2010. Hoewel Apple boven deze markstijging zit, doet Nokia het in aanloop tot hun Windows Phone 7 lancering een stuk minder. De Finse smartphone-maker zag de productie dalen van 100 miljoen naar 74,4 miljoen.


Stijgers

De grootste stijgers zijn de Chinese fabrikanten Huawei en ZTE waarbij eerstgenoemde een stijging van maar liefst 484% noteerde. Wereldwijd neemt Samsung nu de derde plek in op het gebied van verscheepte smartphones. De 67 miljoen die de Koreaanse fabrikant de markt insturen zijn goed voor een stijging van 191% t.o.v. vorig jaar. HTC steeg met 106%, LG met 250% en RIM (BlackBerry) liet een bescheiden stijging van 25% noteren.

Smartphone grafiek 2011

[Via: Digitimes}


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord