Apple haalt 1000 kilo goud uit oude Apple-producten 2016-04-21T13:44:16

Gameplay kijken en streamen met Twitch (2)

Nieuwe Spectre 13-laptop van HP is 'dunste ter wereld'

Apple haalt 1000 kilo goud uit oude Apple-producten

Apple haalt 1000 kilo goud uit oude Apple-producten

Apple heeft vorig jaar bijna 1000 kilo goud uit oude pc’s en telefoons gehaald. Dat komt met de huidige goudprijs neer op 35 miljoen euro.

In het milieurapport dat Apple jaarlijks publiceert om te laten zien hoe milieuvriendelijk het bedrijf is, staat een tabel met daarin alle metalen van waarde die uit Apple-producten gehaald kunnen worden. Zilver (3000 kg) en koper (1,3 miljoen kg) leveren ook behoorlijk wat op.

Hergebruik

35 miljoen lijkt een aardig zakcentje, maar voor een bedrijf dat vorig jaar 207 miljard euro omzet had, is het relatief weinig. Toch vindt Apple het belangrijk om materialen waar het mogelijk is te recyclen om afval en verspilling tegen te gaan. 

Liam

Apple ontwierp zelfs een robot waarmee telefoons efficiënt uit elkaar gehaald kunnen worden en alle materialen netjes van elkaar gescheiden worden. De robot Liam is begin dit jaar met een flitsende video gepresenteerd.

Vol mineralen

Telefoons zitten vol kostbare grondstoffen waar we bij aanschaf niet bij stil staan. Het Nederlandse bedrijf Fairphone probeerde met een duurzame telefoon inzichtelijk te maken wat er voor nodig is een telefoon te bouwen en daar was onder andere het verkrijgen van goud op een eerlijke manier lastig.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord