Apple haalt app voor neprijbewijzen offline

© CIDimport

Apple haalt app voor neprijbewijzen offline

Geplaatst: 13 december 2011 - 09:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

Redactie ID.nl

Wat een onschuldige app zou moeten zijn om een grappige neprijbewijs te maken, is in de ogen van de senator Bob Casey van Pennsylvania helemaal niet zo onschuldig. Hij ziet het als een gevaar voor de openbare en nationale veiligheid in de VS en klopte bij Apple aan om de app te laten verwijderen.

Met de app kan een Amerikaan een foto van zichzelf in een template van een van de 50 rijbewijs-templates uit de verschillende Staten in de VS zetten. Na het invullen van de persoonlijke gegevens kan de gebruiker het neprijbewijs in je zijn mailbox ontvangen zodat je het zelf kunt printen en lamineren. Volgens Casey kunnen minderjarigen op zo’n manier eenvoudig een neprijbewijs maken om bijvoorbeeld alcohol en sigaretten te kunnen kopen.Ook kunnen criminelen en terroristen het gebruiken voor identiteitsdiefstal.

Apple haalt app voor neprijbewijzen offline-16431619

© CIDimport

De app was al twee jaar beschikbaar maar Apple heeft direct maatregelen genomen na het verzoek van de senator, door de app onmiddellijk te verwijderen uit de App Store. The Coalition for a Secure Driver’s License uit de VS had al in april een verzoek ingediend voor het verwijderen van de app, maar dat heeft niets opgeleverd.

[Via: Macrumors]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten