Apple iPad 4G-misleiding beboet met $2,25 miljoen 2013-11-04T16:03:56

KLM biedt wifi in vliegtuig

Facebook imperium blijft groeien

Apple iPad 4G-misleiding beboet met $2,25 miljoen

Apple iPad 4G-misleiding beboet met $2,25 miljoen

Apple moet in Australië een boete van 2,2 miljoen dollar betalen voor het suggereren dat de iPad op 4G werkt.

Apple heeft de 4G-aanduiding op de website al verwijderd na de kritiek in Engeland en Australië en deed dat ook meteen voor andere landen waaronder Nederland. In Australie werden verpakkingen ook voorzien van een sticker met de waarschuwing dat de iPad 4G niet compatible is met het snelle netwerk in Australië. Alleen met enkele providers in Amerika werkt de nieuwe iPad op 4G.

Apple gaf aan dat consumenten in Australië hun geld terug konden krijgen wanneer ze zich misleid voelden. Dit is kennelijk niet voldoende want de Australian Competition and Consumer Commission legt Apple nu een boete op van 2,25 miljoen dollar. Apple stemt met de boete in en moet daarnaast nog 300.000 Australische dollar (zo’n 237.000 euro) commissiekosten betalen.

[Via: Arstechnica]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord