Apple komt met eigen betaaldienst Apple Pay

© CIDimport

Apple komt met eigen betaaldienst Apple Pay

Geplaatst: 9 september 2014 - 19:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:44

Redactie ID.nl

Trotse nieuwe bezitters van Apples nieuwe iPhone 6 of de Apple Watch kunnen straks met hun gloednieuwe gadgets betalen in winkels. Apple kondigde vandaag naast de twee nieuwe apparaten ook een feature aan genaamd Apple Pay.

Met Apple Pay kunnen iPhone-bezitters met hun toestel contactloos betalen in winkels. Daarvoor heeft Apple deals gesloten met een flink aantal grote ketens als McDonald's en Subway, maar het grootste gedeelte van die ketens is Amerikaans, zoals Bloomingdale's.

Banken en creditcards

Voor Apple Pay is Apple de samenwerking aangegaan met een flink aantal grote Amerikaanse banken als JP Morgan, maar ook met creditcardmaatschappijen MasterCard, Visa en American Express. Op die manier kunnen gebruikers hun bankrekening of creditcard koppelen aan Apple Pay, zodat ze zonder pincode of pinpas kunnen betalen.

API

Apple brengt een speciale API uit waarmee ontwikkelaars hun eigen apps kunnen bouwen. Op die manier zouden bijvoorbeeld ook vliegtuigmaatschappijen een eigen app kunnen maken waar klanten niet alleen hun reisgegevens in bewaren, maar van waaruit zij direct nieuwe vluchten kunnen boeken.

Internationaal

Voorlopig komt Apple Pay alleen nog in Amerika uit, maar volgens Apple wordt er hard gewerkt aan een internationale versie. Daarvoor zal het bedrijf echter veel contracten moeten sluiten in individuele landen, dus wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar zal komen is niet bekend. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten