Apple laat ontwikkelaars apps bouwen voor Apple Watch

© CIDimport

Apple laat ontwikkelaars apps bouwen voor Apple Watch

Geplaatst: 19 november 2014 - 07:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:05

Redactie ID.nl

Apple heeft een programma uitgebracht waarmee app-bouwers app kunnen maken voor de Apple Watch. Met de zogeheten software development kit kunnen ontwikkelaars programma's bouwen die je op het slimme horloge kunt gebruiken.

Apple bracht de 'SDK' gisteravond uit. De kit zit in de code voor iOS 8.2, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem die binnenkort wordt uitgebracht.

Met de kit kunnen ontwikkelaars apps bouwen die werken op het horloge. Die apps kunnen gebruik maken van de verschillende functies ervan, zoals het touchscreen en het kroontje aan de zijkant.

Kaartjes

Uit de software kit is een klein beetje te op te maken hoe apps eruit komen te zien op het slimme horloge van Apple. Zo krijg je, net als bij Android Wear, een soort kaartjes te zien met notificaties, of informatie over het weer. Sommige van die kaartjes zijn interactief, zodat je op een Facebookbericht kunt reageren met je stem.

Apparaten bedienen

Ook kunnen de apps gebruikt worden om andere apparaten te bedienen, zoals een slimme thermostaat of je Hue-lampen. Alle functies van het horloge zijn op deze speciale website te zien.

2015

Apple kondigde zijn slimme horloge al in september aan tijdens een keynote, waarbij ook de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus werden gepresenteerd. Het gaat echter nog wel even duren voor de wearable op de markt is. Dat gebeurt op z'n vroegst pas in 2015, waarschijnlijk in de lente.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten