Apple lanceert dit najaar nieuwe producten

© CIDimport

Apple lanceert dit najaar nieuwe producten

Geplaatst: 5 juli 2013 - 06:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:40

Redactie ID.nl

Apple-fans kunnen alvast uitkijken naar dit najaar. De computerfabrikant belooft veel nieuwe producten te lanceren. Deze komen te liggen in de nieuwe Apple Stores die worden geopend. In deze winkels worden mogelijk interessante kortingen gegeven op de iPhone en is er een inruilprogramma voor oude telefoons.

Apple heeft een geheime bijeenkomst in San Francisco belegd waarbij nieuwe strategieën zijn besproken. Zoals meestal het geval is lekte er echter informatie uit. Bronnen van 9to5mac waren bij de bespreking. Deze vertelden dat CEO Tim Cook drie uur heeft gesproken met een leger leidinggevenden van Apple.

Leger nieuwe producten van Apple

Waarschijnlijk komt Apple dit jaar met een iPhone 5S, een goedkope iPhone, een iPad Mini 2 en een iPad 5. Een bron zei dat er dit najaar een ‘leger aan nieuwe producten’ uit de Apple-stal zal marcheren.

Cook zou tijdens de bijeenkomst gezegd hebben dat hij zich zorgen maakt over het feit dat iPhones vaak niet via Apple zelf verkocht worden. Slechts twintig procent van de iPhones wordt door het bedrijf zelf verkocht, voornamelijk doordat veel mensen hun smartphone afnemen van hun telecomprovider.

Korting in Apple Stores

De oplossing hiervoor is volgens Cook om korting te geven op iPhones die via Apple Stores verkocht worden. Zo komt er een inruilprogramma, waarbij klanten hun verouderde of kapotte telefoons kunnen inleveren in ruil voor korting op een nieuwe iPhone.

Ook wil Cook meer Europese Apple Stores openen. Die strategische weg lijkt al ingeslagen, gezien de komst van Apple Stores in Haarlem en Den Haag. Tien procent van de totale omzet van Apple wordt overigens via de Apple Stores gegenereerd.

Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten