Apple maakt einde aan jailbreak iPhone

© CIDimport

Apple maakt einde aan jailbreak iPhone

Geplaatst: 27 februari 2013 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:37

Redactie ID.nl

Een nieuwe update van iOS maakt binnenkort een einde aan de Evasi0n jailbreak voor de iPhone. Met deze jailbreak kunnen iPhone-gebruikers hun smartphone geheel naar eigen smaak inrichten.

Apple werkt aan een update die het gebruik van de Evasi0n jailbreak voor het besturingssysteem iOS tegengaat. Dit blijkt uit de betaversie van een update voor iOS die het bedrijf aan ontwikkelaars heeft verzonden. David Wang is een van de ontwikkelaars van Evasi0n, en kreeg de 6.1.3 beta 2 update voor iOS toegestuurd. Wang testte deze afgelopen weekend en concludeert dat deze zal voorkomen dat de jailbreak nog werkt.

De jailbreak maakt gebruik van vijf lekken in iOS. Apple zal met de update minimaal een van de lekken dichten, waardoor deze meteen niet meer werkt. Het betreft volgens Wang in ieder geval een bug in de instellingen van de tijdzone van het besturingssysteem.

Geen nieuwe jailbreak

Mogelijk zal Apple ook een of meer van de andere bugs oplossen waarop de jailbreak is gebaseerd. Voorlopig zullen de ontwikkelaars van Evasi0n daarom geen nieuwe uitbrengen. 'Als een van de kwetsbaarheden is opgelost dan werkt Evasi0n niet meer', legt Wang uit. 'We zouden deze kunnen vervangen door gebruik te maken van een andere kwetsbaarheid, maar de meeste bugs – zo niet alle - zullen mogelijk (door Apple) zijn opgelost als iOS 6.1.3 uitkomt'.

De jailbreak zal nog wel even werken. Het kan nog minimaal een maand duren voordat de patch door Apple wordt uitgebracht.

Evasi0n is binnen korte tijd de populairste jailbreak aller tijden geworden, meldt Forbes. Binnen vier dagen tijd was deze op bijna zeven miljoen apparaten geïnstalleerd. Met de jailbreak kunnen gebruikers van de iPhone 5 voor het eerst hun smartphone naar eigen smaak inrichten.

Ondanks alles heeft Apple Evasi0n met een periode van drie weken nog relatief lang ongemoeid gelaten. Mogelijk is het beveiligingsrisico van de vijf bugs relatief laag. Bij Jailbreakme 3.0 voor de iPhone 4 duurde het maar negen dagen voordat de fabrikant een update uitbracht om deze te stoppen. Eerder deze maand werd echter een iPhone lockscreen-lek ontdekt dat Apple snel zal willen oplossen. Dit vervelende lek biedt toegang tot de contacten en foto's van het slachtoffer.

Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten