Apple maakt 'gratis apps' niet meer gratis 2014-11-20T14:43:28

Acer gaat met zaag door Aspire Switch 12

T-Mobile maakt Wunderlist gratis voor abonnees

Apple maakt 'gratis apps' niet meer gratis

Het heet nu 'Downloaden'

Apple maakt 'gratis apps' niet meer gratis

In de App Store zul je vanaf nu geen 'gratis' apps meer vinden. In plaats daarvan noemt Apple alle apps gewoon 'download'. De telefoonfabrikant doet dat voornamelijk om kinderen (en hun ouders) te beschermen tegen plotselinge hoge kosten van freemium-apps.

De knop waarmee je een app vanaf nu installeert, heet nu 'Download'. Vroeger stond daar nog 'Free' of 'Gratis', of de prijs van de app wanneer die geld kostte.

Gratis =/= gratis

Apple wil van die titel af, omdat veel gratis apps eigenlijk helemaal niet gratis zijn. Het kost weliswaar niets om ze te downloaden, maar in de app zelf kun je vaak aankopen doen waarmee je verder kunt komen in een level.

Freemium

Voor veel ontwikkelaars is dat zogeheten 'freemium'-model (een samentrekking van 'free' en 'premium') een lucratieve business. Apps die geld kosten worden over het algemeen veel minder gedownload.

Misleidend

Toch willen de meeste partijen van de titel 'Gratis' af. De Europese Unie wil dat bijvoorbeeld, omdat het misleidend zou zijn. Op die manier zouden vooral kinderen verleid worden om sneller aankopen te doen in een app, bijvoorbeeld door een nieuw level te kopen om verder te komen in een spelletje.

Apple volgt met deze stap in de voetsporen van Google, dat het woord 'Free' vorig jaar in de Play Store ook al naar 'Install' veranderde.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord