Apple maakt sterkste display tot nu toe

© CIDimport

Apple maakt sterkste display tot nu toe

Geplaatst: 21 juli 2014 - 05:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:08

Redactie ID.nl

Bijna elke iPhone-gebruiker heeft het wel eens meegemaakt: het verschrikkelijke moment dat je iPhone uit je handen glipt en in slow motion op de grond lijkt te vallen. Even heb je nog de hoop dat het goed komt, maar niet lang daarna word je uit de droom geholpen en barst het scherm in duizend stukjes uiteen.

Daar wil Apple verandering in gaan brengen. Want hoewel Gorilla Glass (het materiaal waar iPhone’s nu van worden gemaakt) een van de sterkste materialen in de wereld is, is het niet bestand tegen het dagelijks gebruik van de gemiddelde telefoonbezitter. Voor het scherm van de iPhone 6 wil Apple dan ook overstappen op saffierglas, als we Apple Balla moeten geloven.

Sterk

Puur saffierglas krijgt een 9 op de hardheidschaal van Mohs – een schaal die de hardheid van mineralen aangeeft. De schermen van de telefoon zullen niet van puur saffierglas zijn, maar het is alsnog het sterkste materiaal dat tot nu toe bij het produceren van mobiele telefoonschermen wordt gebruikt. De homeknop van de iPhone 5s werd ook al van puur saffierglas gemaakt. 

Creatief met krassen

In recente tests die door verschillende YouTube gebruikers met het scherm werden gedaan, is bijna elk object dat je kunt verzinnen en waarmee je krassen kunt maken gebruikt. Zonder succes. Een gebruiker ging zelfs aan de slag

, wat slechts een paar kleine krasjes op het scherm achterliet. De iPhone 5 onderging dezelfde behandeling en kwam er een stuk bekaaider vanaf. 

Duurzaam

Volgens geruchten heeft Apple dit jaar miljoenen schermen van saffierglas laten maken. De iPhone 6 komt eraan, maar hoe die er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Het is in ieder geval zeker dat de competitie er hard aan moet gaan werken om de duurzaamheid van de telefoon te overtreffen. 

Foto: Ciccarese design

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten