Apple Music nu op Android te gebruiken

© CIDimport

Apple Music nu op Android te gebruiken

Geplaatst: 11 november 2015 - 06:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:17

Redactie ID.nl

Apple heeft zijn eigen muziekdienst Apple Music ook op Android beschikbaar gemaakt. De app van de dienst is inmiddels te downloaden in de Play Store. Met Apple Music kun je, net als met Spotify, voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar muziek luisteren.

De app staat sinds gisteravond in de Play Store. Je kunt die hier downloaden, of met deze QR-code:

Apple Music nu op Android te gebruiken-15788150

© CIDimport



Het gaat nog om een bèta-versie van de app, die nog niet helemaal goed werkt. Zo waarschuwt Apple dat het nog niet mogelijk is om je abonnementsvorm goed te regelen, en zijn er nog geen video's te bekijken in de app.

Material Design

Bovendien ziet de app er op Android anders uit dan op iOS. De applicatie is in de Material Design-stijl van Android Lollipop gemaakt. Buiten dat werken vrijwel alle functies zoals die ook voor de iOS-versie werken. Je kunt voor € 9,99 per maand onbeperkt naar muziek luisteren. Bovendien zit er een radio-station in Apple Music, waarmee 24 uur per dag nummers worden gedraaid die door dj's aan elkaar worden gepraat.

Alternatief voor Spotify

Apple bracht de muziekdienst Apple Music een paar maanden geleden uit als alternatief voor Spotify. De app werkte toen alleen nog op Macs en op iOS, maar het bedrijf kondigde al wel aan met een Android-versie te komen.

Apple Music lijkt in veel opzichten op Spotify. We bekeken al eerder wat de verschillen tussen Apple Music en Spotify precies zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten